Особливості кожної пори та кожної дати в році завжди можна використати для до додавання родзинки святу. А часом ці особливості підказують і сам сценарний хід свята.
Тож, коли мені запропонували організувати та провести ювілейну вечірку 7 січня – одразу виникла ідея зробити це в стилі українського Різдва. А, оскільки гості мали з’їхатися з різних регіонів України, ювілярка з задоволенням підтримала таку пропозицію. Ще одним вирішальним фактором стало місце проведення вечірки – ресторан “Веселі пеньки”, котрий повністю витриманий в народному українському стилі.
Мені вечірки в більшості складася з українських страв. Тут були і огірочки, і квашені помідори, і сало, і мачанка з гречаниками і кишка з капустою і голубці і ще багато-багато іншого. Не обійшлося і без традиційної куті з маком, пампухів та горілки домашньої роботи. Останньої тут було аж чотири види: самогонка, калганівка, хрінівка та медовуха.
Ювілярка теж творчо підійшла до справи і приготувала цікаві розсадкові картки. Потрібно було добре подумати щоб зрозуміти де ваше місце за столом.
Приємно вразили мене гості вечірки – більшість (як і було домовлено) одягнули українські строї, де-хто навіть спеціально для цього їх купував. Коли всі познімали верхній одяг, зал засвітився вишиванками. І це одразу додало святкового настрою.
Гарний сюрприз зробив чоловік ювілярки для своєї дружини – на великому екрані було продемонстровано слайд-шоу з фотографій його коханої. Оскільки на більшості з них були присутні й гості вечірки, це відео сприймалося дуже активно з великою кількістю веселих коментарів.
Особливу увагу я приділив організації конкурсної програми. Вона була побудована на змаганні двох команд протягом вечора. Конкурси максимально стилізувалися під Різдво. Були тут і змагання ватаг колядників і ворожіння, і переодягання і змагання дівчат за хлопців та багато іншого.
Ще одна несподіванка чекала на гостей на вулиці під рестораном. Тут на вертелі уже смажилося молоденьке, запашне, смачнюче молочне порося. Коли, замість другого застілля, ми запросили усіх на вулицю – здивування швидко змінилося захопленням.
Навіть попри ситні наїдки першого застілля, свинка з кулішем та картоплею, запеченою з салом всім дуже посмакувала. А запивали це все хто чим хотів – хто гарячим вином зі спеціями, хто різного ґатунку самогонками.
Для музичного супроводу вечірки був використаний принцип розумної еклектики. Музика була здебільшого українська, але крутив її ді-джей bO. Додаткові світлові та лазерні ефекти дуже гарно поєдналися з вишиванками та національними строями.
Словом, цю вечірку можна сміливо назвати зразком вдалого поєднання особливостей дати, закладу святкування, специфіки страв, наїдків та напоїв та розважальної програми з музичним супроводом. І, попри потужну стилізацію, головна ідея – ювілей, не була втрачена. І ціль – зацікавити та розважити гостей – було досягнуто.
Партнер посту: Если вы решили начать свой бизнес в городе Мичуринск или просто вам надо больше узнать об этом городе, тогда лучше всего зайти на их каталог сайтов. Тут и навигация удобная и список большой и разноплановый.