24.02.2012

Аперитивний стіл – модна фішка чи розумна необхідність?

АперитивПотужний вітер з Заходу за останні два десятиліття серйозно змінив наше життя і заставив нас по-іншому дивитися на багато речей. До багатьох змін ми уже звикли і навіть не можемо уявити собі життя без них. А деякі ще досить повільно знаходять собі місце в нашому сьогоденні.

Цікавою інновацією сучасних святкових тенденцій стала поява, так званих, аперитивних столів.

Що таке аперитивний стіл?

Словосполучення Аперитивний стіл найкраще пояснити відштовхуючись від слова Аперитив (фр. apéritif) — слабкий алкогольний напій, який вживають перед їжею для тамування спраги і збудження апетиту. Часто до апертиву в якості закусок подають маслини, скибочки лимона, мигдаль та інші горішки. Як апертив використовують безалкогольні напої, соки і вино-горілчані вироби. З безалкогольних напоїв – мінеральні води, а також газована, содова і проста охолоджена вода. Кращими соками для апертиву служать: лимонний, апельсиновий, грейпфрутовий, гранатовий, томатний, березовий, виноградний (з несолодких сортів винограду)

Отже, аперитивний стіл – це стіл, де знаходяться легкий алкоголь з з відповідними закусками.

Для чого потрібен апаритивний стіл?

Аперитив прийнято пропонувати перед початком бенкету, під час збору гостей. Аперитиви подаються на невеликих підносах, накритих серветками. Це дає можливість гостям не відчувати себе некомфортно через те, що вони прийшли першими, а господарям – зайняти чимось цих гостей. І справді, перші гості на бенкеті, котрі взяли в руки келихи з вермутом і спілкуються між собою, почувають себе набагато зручніше за тих, котрі прийшли і підпирають спинами стіни в очікуванні коли їх запросять за стіл.

Вперше аперитиви почали з’являтися на прийомах, тут їх розносять офіціанти між гостями. Якщо ви потрапили на такий прийом і спілкуєтесь з дамою, поцікавтеся у неї, що вона бажає випити, і подайте їй відповідний напій, лише потім вибирайте аперитив для себе. Запропонуйте також закуску – лимони, мигдаль – що є на таці. Порожній келих слід поставити на спеціально відведений столик або на столик з сигаретами.

З прийомів аперитив плавно поширився на ювілеї, де часто-густо гості збираються довгий час. Тут уже влаштовують спеціальні столи з аперитивами і закусками. І гості, у вільному існуванні, підходять до таких столів і вибирають те, що їм до смаку. Тому такий стіл почав називатися аперитивним.

Аперитивний стіл

Особливу роль відіграють аперитивні столи не корпоративних вечірках.  Якщо вечірка стилізована – тоді відповідний аперитив створює необхідну атмосферу та настрій гостей.

Віднедавна аперитивний стіл став важливою складовою весільних дійств. Його пропонують гостям в очікуванні прибуття молодят до ресторану. З келихом в руках, гості обмінюються останніми новинами та родини нареченого і нареченої знайомляться між собою. Окрім цього, час очікування молодят, який часом буває тривалим, проходить набагато швидше та приємніше.

Які бувають аперитивні столи?

Найбільш поширеним в якості аперитиву напоєм є вермут.
Аперитиви поділяють на три групи: одинарні, комбіновані і змішані.
Одинарним називається апперітів, що складається тільки з одного напою, наприклад, подають тільки один вермут або один вид соку або мінеральної води.
Комбінований апперітів складається з декількох напоїв, що подаються одночасно, наприклад мінеральна вода, соки і вино.
Змішані апертиви складаються зі спеціально приготованих сумішей різних напоїв, наприклад коктейлів.

Святковий аперитив

Кращий класичний аперитив – свіжі і легкі вина з сильною кислотністю: брют, сек, сухі хереси фіно і кансанілья. До них подають закуску, мариновані і солені овочі, канапе з сирами і морепродуктами, копченою або солоною рибою, смажені солені горішки і т. д. До риби і морепродуктів подають ігристі вина і свіжі ароматні й білі вина, до білого м’яса – більш міцні і м’які білі вина. Паштети вдало поєднуються з сухими винами. До делікатесних ковбас, таких як італійське салямі, добре підходять  не тільки рожеві й легкі червоні вина, а й ароматні білі. Іспанська топаз, в тому числі і знаменитий хамон, ідеально поєднуються з хересами амонтільядо.


Партнер посту: Если вам нужно быстро и качественно построить супермаркет, завод, современный склад – используйте сэндвич панели производство  которых успешно налажено и проверено. Экономия, удобство и оперативность строительства вам гарантировано.

Весілля, Корпоративна вечірка, Організація весілля, Ювілей , , , , , , ,

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *